Германски пожарникар обясни причината за горските пожари: Какви може да са

...
Германски пожарникар обясни причината за горските пожари: Какви може да са
Коментари Харесай

Пожарникар: Огънят почти винаги е причинен от човека, рядко причината е мълния

Германски пожарникар изясни повода за горските пожари: 

Какви може да са главните аргументи за възникването на горските пожари, които са все по-често и рисково събитие? Според Фолкер Рустер - немски пожарникар, зад всички тях стои индивида. Изключение вършат редките случай когато са породени от мълнии. Затова при високи температури постоянно би трябвало да се заобикаля контактът на горещи повърхности с растителността, предава Нова тв.

" Колкото по-сухо и по-топло е, толкоз по-голям е рискът от горски пожари. Дори най-малките искри от цигара или от барбекю, са задоволителни, с цел да възпламенят по-голяма повърхност ", сподели пожарникарят Фолкер Рустер.

Миналата година горските пожари в Германия са унищожили повече от 30 000 декара земя, което е най-голямата повърхност от 1992 година насам. А при започване на юли пожар изпепели 10 декара в предпазена зона край западния немски град Кьолн. Затова в този момент, в проява пожарната работа демонстрира какъв брой елементарно една инцидентна искра може да провокира огън.

" Мисля, че жителите не постоянно са в положение да преценяват заплахата и какъв брой бързо се популяризира пожарът. Първото нещо, което би трябвало да се направи, е да се алармира на незабавната работа, а по-късно и да се защищити ", изясни Йоерн Анлауф, градски рейнджър.

Германските управляващи ползват и специфични стратегии за залесяване против пожари. Основно те избират широколистна растителност. Според градския рейнджър Йоерн Анлауф иглолистните дървета са по-склонни към изсъхване и възпламеняване.

" При избора на дървесни типове би трябвало да мислим за това кои са склонни да се оправят със сухите интервали, които евентуално ще продължат да прогресират. Разчитаме на локални типове като дъб, кестен и липа. Те понасят сухите интервали по-добре от иглолистните насаждения ", изясни Анлауф.

За да понижат заплахата от пожари през последните 30-40 години от управата на град Кьолн също следват идея за замяната на иглолистните насаждения с широколистни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР